Zece companii straine vor investi 500 mil. euro in industria auto

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) are in lucru 75 de proiecte in valoare de 3,5 miliarde de euro, din care 500 milioane de euro reprezinta investitiile a zece firme care activeaza in domeniul auto, a declarat directorul ARIS, Sorin Vasilescu.

"Avem in portofoliu zece firme din industria auto care au ca termen de finalizare a proiectelor lor sfarsitul lui 2008. Investitiile totale facute de aceste zece firme in Romania se ridica la 500 milioane de euro. (...) In total agentia noastra are in lucru 75 de proiecte a caror valoare este de 3,5 miliarde euro", a spus Sorin Vasilescu.

Acesta a adaugat ca firmele producatoare de subansamble si piese auto vin sa investeasca in Romania ca urmare a dezvoltarii de unitati de productie la noi in tara de catre mari constuctori din industria auto cum ar fi Renault si Ford. Intrebat daca ARIS si respectiv Guvernul pot oferi facilitati producatorilor de componente ai Ford, Vasilescu a spus o asemenea abordare ar fi discriminatorie.

"Noi oferim facilitati tuturor investitorilor. Guvernul poate acoperi pana la 50% din costurile pe care le are o companie in pregatirea unui numar de pana la 20% din angajati" a precizat directorul ARIS.

El a mai spus ca la nivel local in Craiova investitia Ford trebuie sa se constituie intr-un parc industrial de 100 de hectare cu infrastructura si utilitatile aferente, dand exemplu in acest sens parcul industrial care se dezvolta in apropiere de Cluj Napoca in jurul fabricii Nokia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri