Ford: Pierderi trimestriale, in scadere in T3

Compania Ford Motor Co a afisat pierderi mai mici fata de asteptarile analistilor pentru trimestrul al treilea si a anuntat ca este pe cale de a incheia o tranzactie prin care sa vanda marcile de lux Jaguar si Land Rover, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Cotatia actiunilor Ford a coborat cu aproape 5% in predeschiderea pietei.

Ford a anuntat ca estimeaza ca va incheia o tranzactie prin care sa vanda Jaguar si Land Rover pana la inceputul anului viitor. Pe de alta parte, reprezentantii companiei au spus ca se vor concentra asupra imbunatatirii rezultatelor diviziei suedeze Volvo si ca vor incepe sa detalieze anul viitor evolutia financiara a marcii.

Ford a estimat si ca rezultatele din trimestrul al patrulea se vor imbunatati semnificativ in comparatie cu pierderile inainte de impozitare de 3,15 miliarde dolari, inregistrate in perioada echivalenta din 2006.

Compania producatoare de automobile, cu sediul la Michigan, a afisat o pierdere neta de 380 de milioane de dolari in trimestrul al treilea, adica de 19 centi/actiune, in scadere fata de pierderile de 5,2 miliarde dolari, respectiv 2,79 dolari/actiune, inregistrate in aceeasi perioada din 2006.

Pierderile pe care le-a inregistrat Ford din operatiuni continue, excluzand costurile unice, au fost de un cent/actiune. Analistii de pe Wall Street estimasera ca Ford va avea pierderi medii de 48 centi/actiune, in conformitate cu statisticile Reuters.

Ford a mai anuntat ca a concediat 6.800 de salariati in America de Nord in trimestrul trei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri