Dacia Logan a fost cea mai bine vanduta masina in centrul si estul Europei, in trimestrul trei, cand si-a gasit peste 24.000 de cumparatori pe o piata in care s-au vandut in total peste 325.000 de masini, potrivit unui studiu al JATO Dynamics.
Logan, cu cele 24.171 unitati vandute, a devansat Skoda Fabia (care si-a gasit 17.641 posesori) si Skoda Octavia (care s-a comercializat in 16.015 unitati). Top cinci al celor mai bine vandute masini din Europa Centrala si de Est este incheiat de Opel Astra, cu 8.492 unitati, si de Ford Focus, cu 8.116 exemplare.

In total, in Europa centrala si de est s-au vandut 325.062 masini in trimestrul al treilea, in crestere cu 14,9% fata de intervalul corespunzator al anului trecut. Prin vanzarile realizate, Dacia Logan detine o cota de piata de 7,43%.

In topul preferintelor europenilor din centrul si estul continentului - in ceea ce priveste marca - pe primul loc se afla Skoda, urmata de Opel (care a urcat cu 31%), Volkswagen (care a urcat cu 22,3%), Dacia si Ford (care au crescut cu 34,7%), potrivit datelor pentru trimestrul al treilea.

In primele trei trimestre, constructorul Skoda a urcat cu 0,6% in preferintele europenilor din Centrul si Estul continentului, Dacia si Opel au urcat cu 19%, Volkswagen cu 18,7%, iar Renault cu 3,8%.

Romania continua sa fie piata din regiune care se dezvolta cel mai mult, inregistrand vanzari 82.585 unitati in trimestrul al treilea, in crestere cu 20,5% fata de trimestrul corespunzator al anului trecut. La noua luni, piata auto romaneasca a crescut cu 23,1%, fata de intervalul ianuarie-septembrie al anului 2006.

Tara noastra este urmata de Polonia, unde s-au comercializat 67.811 unitati in trimestrul al treilea, in crestere cu 22,1% la fata de trimestul similar al anului trecut. In Polonia, cresterea pietei auto la noua luni a fost de 24%, pana la 217.412 masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri