DiRent isi creste numarul de clienti cu 25% in doua luni

DiRent Group - companie greceasca de Long Term Rent - are in prezent, in Romania, cu 25% mai multi clienti decat in luna septembrie. Clientii DiRent sunt businessuri preponderent cu management sau capital din afara Romaniei, din zona serviciilor; acestia au ales sa-si mareasca flota auto prin intermediul serviciului de Long Term Rent.

“Cresterea numarului de clienti se explica prin cresterea notorietatii serviciului in sine si se incadreaza intr-un trend ascendent, prognozat la nivelul intregii piete. Suntem in stadiul de educare a consumatorilor – manageri ai companiilor romanesti – estimam ca in curand acestia vor fi cu adevarat deschisi catre schimbarea leasingului financiar in favoarea celui operational”, declara Effie Valsamaki, Director al operatiunilor DiRent in Romania. Cifra de afaceri cu care compania va incheia anul in curs va ajunge, conform asteptarilor, la peste 2 milioane de euro, DiRent avand o flota de peste 300 de masini.

DiRent are in prezent o cota de piata estimata la 5 procente si urmeaza ca aceasta sa creasca la aproximativ 10% - atat prin dezvoltarea pietei, dar mai ales prin incheierea unor parteneriate cu companii mari, cu cote importante de piata in domeniile unde activeaza.

“Ne dorim ca o parte din clientii nostri sa fie institutii publice. Practic, pentru stat, leasingul operational este o metoda mai buna de a-si gestiona flota auto. Scad costurile, pentru ca administrarea flotei nu mai este necesara, iar atunci cand masinile trebuie inlocuite nu mai exista probleme legate de vanzarea lor. Este un model acceptat in toata Europa, unde masinile utilizate de autoritati apartin in proportie de 85% companiilor de Long Term Rent” adauga Valsamaki.

Vom asista la cresteri spectaculoase ale pietei leasingului operational in urmatoarea perioada. „Daca in prezent contractele de Long Term Rent reprezinta circa 3 procente din piata totala a leasingului accesat de catre companii, ne asteptam ca acest coeficient sa creasca pana la 30 de procente in urmatorii trei sau patru ani. De altfel, in tarile vestice ale Europei, serviciul reprezinta peste 70 de procente din valoarea totala a pietei de leasing corporativ, deci exista un potential ridicat de crestere”, a mai spus Valsamaki.

Dezvoltarea pietei va fi generata de constientizarea avantajelor serviciului de Long Term Rent, prin intermediul caruia o companie poate inchiria o masina pe o perioada intre 12 si 57 luni de la compania de leasing, urmand sa plateasca o rata lunara care include si toate cheltuielile aferente intretinerii masinii respective: service, asigurare etc. „Chiria este 100% deductibila ca o cheltuiala operationala si nu una financiara. Din acest motiv, limita de creditare a companiei nu se modifica in niciun fel. Mai mult decat atat, compania de leasing operational se ocupa de orice problema, tehnica sau nu, a masinii respective, iar in cazul in care masina este nefunctionala la un moment dat, se inlocuieste cu o alta, astfel ca firma care contracteaza acest serviciu nu este afectata” adauga Valmasaki.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri