Renault incepe productia primului automobil de teren din istoria marcii

Producatorul francez de autoturisme Renault a inceput luni, prin intermediul filialei Samsung Motors din Coreea de Sud, productia de serie a primului autoturism de teren al marcii si tinteste o productie anuala de 100.000 unitati/an, relateaza presa internationala.

Inainte ca linia de productie a autoturismului Koleos SUV sa devina operationala, grupul Renault Samsung Motors Co Ltd urmarea sa vanda in 2007 cel putin 172.300 masini.

"Urmarim sa producem la capacitate maxima si vom exporta cel putin 60-65% din volumele produse", a declarat directorul executiv al Renault Samsung, Jean-Marie Hurtiger.

Renault Samsung urmareste sa exporte autoturismul SUV sub marca Renault, in principal in Europa, incepand cu mai 2008.

Hurtiger a repetat ca, pana in 2010, compania sa urmareste sa isi dubleze capacitatea anuala de productie, prin intermediul unei investitii totale de 400 miliarde woni (436,3 milioane dolari).

Koleos, a carui comercializare va incepe in Corea de Sud luna viitoare, va concura cu alte autoturisme SUV produse pe piata sud-coreeana, cum ar fi Citroen C-Crosser si Peugeot 4007, ale grupului rival PSA Peugeot Citroen.

Compania Renault detine 80,1% din Renault Samsung, o fosta unitate a grupului coreean Samsung.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri