Constructorii indieni de automobile Tata Motors si Mahindra & Mahindra, au inaintat ofertele finale catre compania americana Ford, pentru preluarea celor doua filiale ale sale, Jaguar si Land Rover, au anuntat joi doua ziare din India, informeaza AFP, citat de NewsIn.

"Ofertele pentru cele doua marci de lux sunt competitive, alegerea urmand a fi dificila pentru Ford", au declarat surse anonime, citate de cotidianul The Economic Times.

Propunerile definitive au fost inaintate miercuri seara, iar ofertele de preturi nu se vor putea fi modificate, potrivit ziarului Hindustan Times.

Potrivit presei, ofertele de preluare pentru Jaguar si Land Rover pot atinge 1,5 pana la 2,2 miliarde dolari.

Trei grupuri se afla in negocieri pentru preluare: filiala de automobile a grupului Tata, constructorul Mahindra & Mahindra, asociat fondului american de investitii Appolo Capital, si o companie de investitii din SUA, One Equity Partners, a carei oferta a fost lansata individual.

"Ford trebuie sa analizeze aceste oferte saptamana viitoare iar cumparatorul trebuie anuntat pana la sfarsitul anului", a declarat o sursa avizata, citata de Hindustan Times.

Tata Motors, al treilea constructor de automobile din India, si Mahindra & Mahindra, partener al grupului francez Renault in India, nu au facut comentarii.

Grupul Ford, ce a anuntat in urma cu cateva luni decizia de cesiune a celor doua marci de lux, spera ca va putea lua o decizie luna aceasta, potrivit presei britanice.

La sfarsitul lunii noiembrie, sindicatul britanic Unite s-a pronuntat in favoarea unei preluari a Jaguar si Land Rover de catre compania Tata.

Firmele Jaguar si Land Rover au 16.000 de angajati in Marea Britanie si alte 40.000 subcontractati.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si