"Estimam pentru 2012 o crestere cu 50% a parcului auto in capitala, adica cu peste 500.000 de autovehicule. In 2006 erau 999.146 de autovehicule inmatriculate in Bucuresti, iar pentru sfirsitul acestui an cred ca vom ajunge la aproximativ 1,1 milioane de autovehicule", a mai declarat Mosescu, director general Directia Permise de Conducere si Inmatricularea vehiculelor, prezent miercuri la lansarea oficiala a sistemului de inmatriculari online de catre UniCredit Leasing si Directia Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

UniCredit Leasing a introdus, din noiembrie, un sistem de inmatriculari online impreuna cu Directia Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, care reduce la 24 de ore timpul necesar inmatricularii masinilor luate in leasing de la UniCredit, a anuntat miercuri compania.

"In prezent exista doi dealeri de vehicule care folosesc portalul pentru inmatriculari online, Porsche Leasing si UniCredit Leasing. Portalul a debutat in februarie 2007, iar pana in prezent am inmatriculat prin intermediul acestuia peste 11.000 de autovehicule. Dorim ca in viitor sa atragem primele sapte firme de leasing la acest portal", a mai spus Mosescu, potrivit NewsIn.

Citeste si:

UniCredit Leasing a mai implementat o platforma informatica pentru accesarea bazei de date a clientilor de catre autoritatile locale, respectiv Biroul Politiei Rutiere Bucuresti si Biroul Populatiei Rutiere Ilfov. Astfel, autoritatile locale pot identifica mai repede datele de contact ale utilizatorilor autovehiculelor prin intermediul acestei platforme.

UniCredit Leasing estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 520 milioane euro la sfarsitul lui 2007 si aproximativ 40.000 de contracte. In primele zece luni din 2007, compania a finantat bunuri de peste 400 milioane euro, cu 27% mai mult decat in acelasi interval din 2006. La sfarsitul anului trecut, UniCredit Leasing avea un portofoliu activ de aproximativ 30.000 de autovehicule.

Din 5 ianuarie 2007, activitatea societatii de leasing HVB Leasing Romania IFN SA a fost integrata in compania care opereaza in Romania sub umbrela UniCredit Leasing, noua companie purtand numele de UniCredit Leasing Corporation IFN SA prin aliniere la brandul UniCredit Leasing.