Marca de lux Jaguar ar putea intra in portofoliul producatorului auto indian Tata Motors. Deal-ul de aproximativ doua miliarde ar putea fi anuntat abia la inceputul anului viitor, informeaza cotidianul International Herald Tribune.
Tata Motors este prima pe lista companiilor care se intrec in preluarea marcii Jaguar, detinuta in prezent de Ford Motors, decizia finala urmand sa apara peste cateva zile, au declarat persoane apropiate negocierilor. Compania indiana, care produce printre cele mai ieftine autoturisme din lume, este interesata si de Land Rover.

“Nu intentionam sa schimbam look-ul companiei. Aceasta inseamna sa pastram managementul intact”, a declarat Ratan Tata, presedintele conglomeratului Tata Group, care detine o treime din actiunile Tata Motors. La randul sau, Tata Group este controlata de Tata Sons, care datoreaza doua treimi din actiunile sale fondurilor de caritate.

Printre rivalii Tata Motorts la preluarea Jaguar se numara compania indiana auto Mahindra & Mahindra si fondul privat de investitii One Equity Partners.

La sfarsitul acestui an, compania Tata Motors va incepe fabricarea in serie a celei mai ieftine masini anuntate vreodata. Denumita “People’s Car”, autoturismul va avea un pret de retail de aproximativ 2.500 de dolari.

Tata Motors face parte din familia Tata Group, concern de familie specializat intr-un mix de produse high-end cu cele de masa. Compania detine Taj Hotels, lant hotelier care practica printre cele mai scumpe tarife din lume: un apartament luxos in cadrul Taj Mahal Palace din Mumbai se inchiriaza cu 2.795 de dolari pe noapte. Grupul detine si hoteluri accesibile ca pret in multe orase din India.

Grupul Tata mai include un lant de magazine cu bijuterii de lux, Tanishq, care vinde aur si diamante, o linie exclusiva de chartere pentru oameni de afaceri si vedetele Bollywood, compania de broadcasting Tata Sky, care emite in aproximativ un milion de case din India si divizia Tata Chemicals, care produce fertilizatori.

Desi se concentreaza pe un mix de afaceri diferite, Tata Group este o afacere de familie puternica, axata pe responabilitate, etica si relatii stabile cu guvernul indian. Exista un puternic accent pe dezvoltarea pe termen lung, subliniaza Subir Gokran, economist pentru Standard & Poor’s din Asia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri