Constructorul german de automobile BMW a anuntat vineri reducerea personalului cu "mai multe mii" de locuri de munca in 2008, in principal din Germania, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Nu avem un obiectiv exact, dar este vorba de mai multe mii de posturi", a explicat pentru AFP un purtator de cuvant al companiei.

Editiea electronica a publicatiei Der Spiegel a avansat numarul de 8.000 de locuri de munca.

Obiectivul este de a ameliora rentabilitatea grupului in cadrul strategiei "Number One" a constructorului, iar acest lucru presupune scaderea costurilor cu personalul, a mai spus purtatorul de cuvant.

Uzinele din Germania vor fi cele mai afectate si sunt vizate in special posturile de productie, a adaugat oficialul companiei.

"Avem nevoie de ingineri si salariati calificati. Putem sa crestem productivitatea in sectorul productiei", a precizat purtatorul de cuvant.

Constructorul BMW va reduce numarul salariatilor cu contracte temporare de lucru, aceasta fiind principala tinta in cadrul restructurarii personalului, dar se va baza si pe neinlocuirea salariatilor care ies la pensie, potrivit oficialului companiei.

Concurenta din Germania in domeniul automobilelor de lux este foarte ridicata, iar BMW, Mercedes si Audi s-au lansat intr-o cursa foarte stransa de crestere a profiturilor, domeniu in care BMW este in urma concurentului direct Mercedes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri