Nissan s-ar putea alatura acordului incheiat intre Renault si AvtoVAZ

Grupul francez Renault a anuntat ca partenerul sau japonez Nissan s-ar putea alatura recentului acord incheiat cu producatorul numarul unu de autoturisme din Rusia, AvtoVAZ, in cazul in care partea rusa va fi de acord.

"La ora actuala este un acord incheiat cu Renault, nu un acord de alianta, insa capacitatea de productie a AvtoVAZ este suficienta pentru a produce autoturisme si pentru Nissan", a declarat directorul administrativ al grupului Renault, Patrick Blain, in cadrul unei conferinte ce avea ca terma vanzarile companiei franceze in 2007.

Grupul Renault a semnat la inceputul lunii decembrie 2007 un memorandum de intelegere pentru a prelua o participatie de aproximativ un sfert din AvtoVAZ, companie producatoare a marcii Lada.

Intrebat daca Renault ia in considerare penetrarea pietei din SUA, Blain a afirmat ca aceasta decizie este inca "incerta pentru urmatorii ani", precizand ca o hotarare in ce priveste penetrarea pietei din China este mult mai importanta si iminenta.

Compania franceza producatoare de automobile Renault a semnat in 8 decembrie, la Togliatti, in Rusia, un protocol de acord cu Avtovaz si a devenit "partener strategic" al constructorului marcii Lada, achizitionand o participatie de 25%.

Reprezentantii Renault vor sa modernizeze uzinele companiei rusesti gigant si sa produca automobile Renault si Nissan pe o piata in expansiune rapida.

Avtovaz este unul dintre cei mai mari constructori de automobile din Europa de Est si primul producator auto din Rusia, cu aproximativ 70% din productia nationala de automobile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri