"La ora actuala este un acord incheiat cu Renault, nu un acord de alianta, insa capacitatea de productie a AvtoVAZ este suficienta pentru a produce autoturisme si pentru Nissan", a declarat directorul administrativ al grupului Renault, Patrick Blain, in cadrul unei conferinte ce avea ca terma vanzarile companiei franceze in 2007.

Grupul Renault a semnat la inceputul lunii decembrie 2007 un memorandum de intelegere pentru a prelua o participatie de aproximativ un sfert din AvtoVAZ, companie producatoare a marcii Lada.

Intrebat daca Renault ia in considerare penetrarea pietei din SUA, Blain a afirmat ca aceasta decizie este inca "incerta pentru urmatorii ani", precizand ca o hotarare in ce priveste penetrarea pietei din China este mult mai importanta si iminenta.

Citeste si:

Compania franceza producatoare de automobile Renault a semnat in 8 decembrie, la Togliatti, in Rusia, un protocol de acord cu Avtovaz si a devenit "partener strategic" al constructorului marcii Lada, achizitionand o participatie de 25%.

Reprezentantii Renault vor sa modernizeze uzinele companiei rusesti gigant si sa produca automobile Renault si Nissan pe o piata in expansiune rapida.

Avtovaz este unul dintre cei mai mari constructori de automobile din Europa de Est si primul producator auto din Rusia, cu aproximativ 70% din productia nationala de automobile.