Mahindra-Renault ar putea lansa Logan break pe piata indiana

Consortiul Mahindra-Renault ar putea lansa, in India, modelul Logan MCV (break), dupa ce varianta berlina a Logan s-a clasat, la sfarsitului anului trecut, pe locul trei in segmentul masinilor compacte, cu o cota de piata de 11%.

"Mahindra si Renault analizeaza posibilitatea lansarii Logan MCV", se arata in comunicatul de presa al Renault, in care se mai precizeaza ca grupul franco-japonez Renault-Nissan este interesat sa asambleze autovehicule, impreuna cu Mahindra, intr-o uzina comuna ce urmeaza sa fie construita la Chennai.

Mahindra & Mahindra Ltd a anuntat insa, marti, ca se retrage din proiectul de constructie al unitatii de productie din orasul Chennai. Pe de alta parte, Renault si Nissan spun ca isi mentin proiectul uzinei de la Chennai, subliniind ca parteneriatul cu Mahindra va continua in cadrul companiei infiintate de cele doua firme pentru lansarea modelului Logan in India.

Alianta franco-nipona planuieste sa se extinda agresiv pe piata indiana, care are unul din cele mai rapide ritmuri de crestere din lume, dupa ce a anuntat o serie de proiecte privind productia de automobile si camioane in cooperare cu mai multi parteneri locali, printre care se numara Mahindra & Mahindra Ltd si Ashok Leyland Ltd.

Renault a initiat negocieri si cu al doilea producator de motociclete din India, Bajaj Auto Ltd, pentru construirea unui automobil de 3.000 de dolari - proiect in care urma sa fie inclus si grupul Nissan - pentru a concura direct cu grupul Tata Motors Ltd, care a lansat marti automobilul de 2.500 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri