Vanzarile de autovehicule ecologice, care functioneaza cu combustibili precum etanolul, au crescut cu 49% in 2007 fata deanul anterior, datorita masurilor financiare stimulative, potrivit unui comunicat eliberat vineri de agentia suedeza de protectie a mediului, anunta AFP, citat de NewsIn.
"In total, 55.000 de noi autoturisme ecologice au fost inregistrate in Suedia in 2007, aceasta fiind o crestere cu 49% in raport cu datele din 2006. Acest lucru semnifica ca autoturismele ecologice reprezinta 18% din totalul pietei de automobile din Suedia", a precizat agentia.

"Suedia inregistreaza cele mai robuste vanzari de automobile ecologice la nivel global", potrivit primului-ministru suedez, Fredrik Reinfeldt.

Aceasta crestere a vanzarilor coincide cu decizia guvernului conservator de a oferi o prima in valoare de 10.000 de coroane (aproximativ 1.060 euro) oricui va cumpara un autoturism ecologic.

Alocatia guvernamentala a intrat in vigoare pe 1 aprilie 2007 si va fi mentinuta pana pe 31 decembrie 2009.

"Este evident ca acest lucru se datoreaza in parte introducerii primei la cumparare autoturismelor ecologice si majorarii taxelor de poluare", a precizat ministrul suedez al transportului si energiei, Maud Olofsson.

La sfarsitul anului trecut, aproximativ 50 de modele diferite de autoturisme ecologice erau disponibile pe piata suedeza, care functioneaza fie doar pe baza de etanol sau gaz, fie au un motor hibrid sau merg pe baza de benzina sau motorina, dar emit mai putin de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.
Agentia a adaugat ca, in 2007, modelele ce functioneaza pe baza de etanol au fost cele mai vandute, avand o pondere de 11,5% din totalul autoturismelor vandute.

In total, 307.000 de noi automobile au fost vandute anul trecut in Suedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri