Toyota, depasit la 'mustata' de General Motors

Producatorul japonez de automobile, Toyota Motor, a precizat ca estimeaza vanzari de 9,366 milioane de unitati la nivel global in 2007, mai putin decat rivalii americani de la General Motors (GM), ce raman in continuare lideri mondiali pe piata auto, informeaza AFP.

Noile estimari publicate ieri de catre Toyota sunt inferioare celor anuntate la inceputul lunii ianuarie (9,37 milioane autovehicule), precum si celor publicate miercuri de GM (9,369 milioane autovehicule).

In ceea ce priveste productia, Toyota a depasit GM, cu 9,51 milioane de unitati fabricate in 2007, fata de cele 9,284 milioane produse compania americana cu sediul in Detroit, potrivit estimarilor publicate la sfarsitul lunii decembrie.

Grupul nipon, care in 2007 a aniversat 70 de ani de existenta, a anuntat in luna august a anului trecut ca se asteapta la vanzari de zece milioane de unitati la nivel mondial pentru anul 2009, o cifra neatinsa pana acum de niciun constructor.

Recordul in aceasta privinta apartine General Motors, fiind atins in 1978, atunci cand firma americana a reusit sa vanda 9,55 milioane de autoturisme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri