Primul tren Gefco incarcat cu 250 de autoturisme Dacia Logan a parasit miercuri uzinele din Mioveni cu destinatia Constanta, garnitura completa fiind compusa din 20 de vagoane Gefco speciale, dedicate transportului de autovehicule. "Lansarea trenului destinat transportului autoturismelor Logan de la Mioveni la Constanta reprezinta o premiera pentru noi. Este prima garnitura feroviara dedicata pe care o operam in Romania si ne bucuram ca am avut oportunitatea sa o lansam pentru Dacia Renault", a declarat managerul general al Gefco Romania, Denis Renard.

Trenul Gefco va avea o ritmicitate de patru garnituri complete pe saptamana, estimandu-se un volum anual de aproximativ 50.000 de vehicule pentru 2008. Pentru a asigura un flux optim de incarcare a vagoanelor, Gefco Romania a implantat la uzinele Dacia de la Mioveni propria divizie de operatori formata dintr-o echipa de sapte persoane. Fluxul feroviar saptamanal este asigurat de Gefco Romania prin 60 de vagoane speciale importate din Franta din flota de peste 4.000 operata de companie la nivel global.

Prin proiectul implementat de Gefco Romania, peste 95% din autovehiculele Logan destinate exportului catre Franta, Spania, Tunisia si Algeria vor ajunge la operatorul portuar din Constanta pe cale ferata, restul de 5% fiind transportat tot de Gefco cu autocamioane speciale.

Citeste si:

Gefco Romania opereaza pe piata locala din 2005. Compania ofera servicii de transport de autovehicule si logistica auto, transport de marfuri terestru, aerian si maritim si servicii de logistica industriala atat pentru clienti din Romania cat si pentru clienti din strainatate care deruleaza operatiuni pe piata locala.

Gefco Romania opereaza in prezent doua depozite logistice la Arad (1,300 metri patrati) si la Bucuresti (1,400 metri patrati) si o platforma destinata activitatii logistice auto la Curtici cu o capacitate de stocare de peste 3,000 de autovehicule. Printre clientii importanti ai Gefco Romania se numara Peugeot-Citroen, Dacia Renault, Total Lubrifin, John Deere, Delphi etc.