Grupul auto german Daimler AG ar putea produce autovehicule marca Mercedes in Europa de Est la o uzina din apropiere de Cluj (Romania) sau una din apropiere de Wroclaw (Polonia), care ar putea crea mai multe mii de locuri de munca, scrie Financial Times.

FT sustine, citand un consilier de investitii, ca Daimler si-a redus optiunile la doua posibile locatii. Una dintre aceastea este orasul Wroclaw, situat in apropiere de granita Poloniei cu Germania, iar cealalta este Cluj, in nord-vestul Romaniei.

Cu toate acestea, grupul german este dispus sa ia in considerarea si alte locatii din Polonia si Romania.

Mercedes a refuzat sa faca comentarii in legatura cu aceste posibile locatii. “Daca va fi nevoie de noi capacitati de productie, in special pentru autovehiculele compacte, ne vom duce spre Europa de Est insa deocamdata nu a fost luata nicio decizie”, a precizat constructorul auto.

Producatorul german vrea sa definitiveze in prima jumatate a anului conceptul tehnic pentru urmatoarea generatie de automobile Clasa A si Clasa B, care vor aparea pe piata din 2011.

In opinia lui Carol Thomas, analist la firma JD Powers, un avantaj in cazul Poloniei consta in problemele de logistica, deoarece transportul autoturismelor catre Europa de Vest este mai usor. Pe de alta parte, costurile cu forta de munca sunt mult mai scazute in Romania decat in Polonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mercedes a demarat productia lui AMG GT facelift