Nissan Motor Co, numarul trei pe piata producatorilor de automobile din Japonia, a raportat o crestere de 16% a profitului in al treilea trimestru al anului fiscal, datorita vanzarilor robuste la autoturisme, mentinandu-si estimarile anuale, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Vanzarile de autoturisme Nissan au crescut recent datorita succesului inregistrat de modele precum SUV-ul Rogue in America de Nord, si SUV-ul Qashqai in Europa, determinand o mai mare folosire a capacitatilor fabricilor in ciuda pietei japoneze instabile.

Presedintele aliantei Nissan-Renault, Carlos Ghosn, a mizat pe o performanta solida, sporita de cresterea puternica pe pietele emergente din China, Orientul Mijlociu si altele.

"In ciuda dificultatilor care ne afecteaza industria, Nissan a beneficiat de pe urma modelelor de succes lansate in ultimele 12 luni", a spus Ghosn.

Profitul operational al Nissan, in care Renault SA detine o participatie de 44%, in perioada octombrie-decembrie, a fost de 211,9 miliarde yeni (1,99 miliarde dolari ), fata de 183,1 miliarde yeni (1,7 miliarde de dolari) acum un an.

Aceste cifre au fost in usor sub estimarile analistilor, de 213,5 miliarde yeni (2 miliarde de dolari).
Profitul operational in al treilea trimestru a crescut cu 27% la 132,2 miliarde yeni (1,2 miliarde de dolari), in timp ce venitul a crescut cu 18% la 2,77 mii de miliarde yeni.

Nissan si-a mentinut estimarile pentru tot anul fiscal ce se va incheia pe 31 martie, asteptand un profit operational de 800 miliarde yeni (7,5 miliarde de dolari) si un profit net de 480 miliarde yeni (4,5 miliarde de dlorari), aproape in ton cu estimarile a 20 de analisti.

In prezent, atentia este indreptata catre noul plan financiar la Nissan, ce va fi facut public in aprilie si va acoperi o perioada de trei ani, pana in 2011.

Ghosn a estimat o crestere accelerata, cu peste 33 de noi modele planuite a fi lansate, fata de un total de 28 de modele lansate in ultimii trei ani.

Rivalii japonezi de la Honda Motor Co si Suzuki Motor Corp au anuntat de asemenea, saptamana aceasta, cresteri de peste 10% ale profitului, datorita vanzarilor robuste la autoturisme.

Se asteapta ca Toyota Motor Corp sa anunte de asemenea rezultate pozitive cand isi va face publice rezultatele martea viitoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri