Producatorul japonez de automobile Mazda a vandut in luna ianuarie 148 de masini in Romania - de sapte ori mai mult decat in perioada similara din 2007 - si are ca obiectiv de vanzari anul acesta comercializarea a 2.000 de autovehicule.

Potrivit reprezentantilor companiei, pana in prezent, s-au inregistrat deja 1.064 de comenzi, ceea ce inseamna ca, dupa doar o luna de la inceputul anului, Mazda a acoperit mai mult de 50% din volumul de vanzari planificat pentru intregul an.

"Unul dintre modelele care vor contribui semnificativ la volumul de unitati comercializate este noul Mazda6, a carui gama de motorizari oferite in prezent va fi completata cu un motor diesel, incepand cu luna martie. Obiectivul de vanzari in 2008 in Romania pentru acest model este de 400 de unitati", a mai anuntat compania.

Cele mai bine vandute modele in luna ianuarie a acestui an au fost Mazda3 cu 57 de unitati, Mazda2 cu 43 de unitati si CX-7 cu 20 de unitati. Cresterea vanzarilor s-a datorat si extinderii retelei de dealeri, de la trei in ianuarie 2007 la opt la finele aceluiasi an. Pana la sfarsitul lui 2008 Mazda spera sa numere alte 12 noi locatii.

Mazda a vandut anul trecut peste 311.000 unitati in Europa, fiind cel mai mare volum din ultimii 16 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mazda CX-5 a fost cel mai vandut model al japonezilor anul trecut