Rolls-Royce Group a inregistrat in 2007 un profit de 800 milioane lire sterline, iar vanzarile au crescut de la 7.353 milioane lire in 2006, la 7.817 milioane in 2007, din care vanzarile de servicii au crescut cu 9%, la 4.265 milioane.
Potrivit comunicatului, profitul obtinut este calculat inaintea platii taxelor si a crescut cu 13% anul trecut, in timp ce castiugrile/actiune au crescut cu 14%, la 34.06p/actiune.

De asemenea, pana la finele anului 2007, registrul de comenzi a crescut cu 76% si a atins cifra de 45,9 miliarde de lire sterline, fata de 26,1 miliarde in 2006, ca urmare a accesului pe pietele internationale in expansiune, ceea ce a dterminat cresterea numarului de comenzi in toate sferele de activitate.

In acest sens, comunicatul informeaza ca registrul de comenzi pentru Asia si Orientul Mijlociu a ajuns la peste dublu si a incheiat anul 2007 la 20 de miliarde de lire sterline.

In Orientul Mijlociu, comenzile au atins cifra de 3,9 miliarde de lire sterline. De asemenea, Rolls-Royce Group a obtinut comenzi noi, in tari unde grupul avea o prezenta restransa, ori chiar inexistenta.

“Am furnizat o serie puternica de rezultate in conditii dificile. Gama larga a portofoliului nostru de produse si servicii, accesul nostru la pietele globale in expansiune, precum si concentrarea noastra pe productivitate si eficienta ne da incredere ca Rolls-Royce va continua sa realizeze o crestere profitabila", a declarat joi, presedintele executiv al Rolls-Royce Group, Sir John Rose.

Pe de alta parte, in anul 2007 Rolls-Royce Group a lansat trei programme mari pentru motoare, unul pentru noul business jet super-mijlociu Falcon al lui Dassault Aviation, altul pentru Airbus A350 XWB si al treliea, pentru elicopterul Robinson R66. De asemenea, in acelasi an, investitiile in cercetare si dezvoltare s-au cifrat la suma de 824 milioane lire sterline, fata de 747 milioane lire sterline in 2006, din care Grupul a finantat 55 %.

Mai mult, potrivit comunicatului de presa, Fortele Aeriene ale Statelor Unite au selectat Rolls-Royce Group pentru proiectele ADVENT (Adaptive Versatile Engine Technology / Tehnologie Versatila Adaptata la Motoare) si HEETE (Highly Efficient Embedded Turbine Engine / Motor de Turbina Inserat Foarte Eficient), doua programe ce vor livra viitoarea generatie de tehnologii pentru sistemele de propulsie avansate.

Totusi, in cadrul efortului de imbunatatire a eficientei, au fost anuntate la inceputul acestui an propuneri de a reduce cu 2.300 numarul de angajati in functii administrative si de suport, ca urmare a concentrarii pe simplificarea structurii sale organizatorice, ameliorandu-si productivitatea si dezvoltandu-si capabilitatea globala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri