Compania va produce, incepand din 2011, modele din Clasa A si Clasa B, scrie autonews.com, care citeaza surse neoficiale.

"Balanta pare ca se inclina spre Romania. Viitoarele modele Clasa A si Clasa B vor spori vanzarile Mercedes-Benz pe pietele auto din vestul Europei, precum si pe pietele emergente ", titreaza autonews.com.

Noua fabrica Mercedes-Benz ar putea ridicata in parcul industrial Tetarom III din localitatea clujeana Jucu, unde Nokia a inaugurat ieri o unitate de productie a telefoanelor mobile.

Potrivit autonews.com, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat ca au existat discutii cu oficiali ai Mercedes.

Citeste si:

FT sustinea recent, citand un consilier de investitii, ca Daimler si-a redus optiunile la doua posibile locatii. Una dintre aceastea este orasul Wroclaw, situat in apropiere de granita Poloniei cu Germania, iar cealalta este Cluj, in nord-vestul Romaniei.

Cu toate acestea, grupul german este dispus sa ia in considerarea si alte locatii din Polonia si Romania.

Mercedes a refuzat sa faca comentarii in legatura cu aceste posibile locatii. “Daca va fi nevoie de noi capacitati de productie, in special pentru autovehiculele compacte, ne vom duce spre Europa de Est insa deocamdata nu a fost luata nicio decizie”, a precizat constructorul auto.