"Majoritatea companiilor din acest sector nu au aratat inca nici cel mai mic semn de incetinire in ceea ce priveste dezvoltarea industriala. Nu vedem niciun impact negativ asupra cererii pietei", a declarat acesta pentru reporterii prezenti la un eveniment din Torino, orasul de resedinta al companiei.

"Nu am nicio veste proasta, pentru Fiat toate merg foarte bine", a adaugat Marchionne.

Responsabilul italian a precizat ca cererea din Italia a aratat o anumita slabiciune "insa acest lucru este de inteles, pana cand vom lamuri situatia legata de stimulentele fiscale".

Citeste si:

"Sper sa puteam rezolva aceste probleme pana cand noul guvern va fi numit", a declarat acesta. Italia va tine alegeri generale in perioada 13-14 aprilie.

Fostul guvern a aprobat o prelungire a stimulentelor fiscale menite a incuraja populatia sa aleaga masini ecologice, pana la sfarsitul anului 2008, fata de termenul limita initial, stabilit pentru decembrie 2007.

Fiat este cunoscut pentru automobilele sale, de dimesiuni mici si cu un consum redus. Vanzarile sale in Italia au crescut cu 9,2% in 2007, oferind companiei o cota de piata de 31,3%, iar piata automobilistica italiana a cunoscut o crestere de 7%, conform Reuters.