"In ziua in care grupul franco-nipon va semna cu Avtovaz", grupul Renault-Nissan-Avtovaz va deveni "numarul trei la nivel mondial in productia de automobile", a afirmat Ghosn in cadrul unei conferinte de presa din Paris.

Ghosn a estimat ca "este posibla semnarea unui acord in urmatoarele saptamani".

Renault va achizitiona 25% din Avtovaz, devenind "singurul partener strategic", a precizat Ghosn, adaugand ca Renault se afla la ora actuala in faza de analiza aprofundata a registrelor contabile ale companiei ruse.

"In cadrul acordului pe care il negociem, Avtovaz a acceptat ca volumele vor fi considerate ca volume al grupului Renault", a explicat acesta.

Citeste si:

Numarul de vehicule vandute de catre cei trei constructori, un pic sub 2,5 milioane pentru Renault acum un an, 3,7 milioane pentru Nissan si 880.000 pentru Avtovaz, "depaseste sapte milioane de autoturisme, transformand uniunea celor trei in cel mai mare producator de autoturisme la nivel mondial", a adaugat Ghosn.

Primele doua grupuri la nivel mondial, General Motors si Toyota, au vandut peste noua milioane de vehicule in 2007.

Acordul cu Avtovaz va permite Renault sa "joace un rol important in dezvoltarea pietei de autoturisme din Rusia", a spus Ghosn.