Dacia a anuntat ieri preturile la care va fi comercializata autoutilitara Dacia Pick-up.

Dacia va incepe preluarea comenzilor pentru noul vehicul utilitar al marcii, Pick-Up, la sfarsitul lunii februarie, iar primele livrari vor fi facute la inceputul lui aprilie, la preturi cuprinse intre 7.250 euro si 9.300 euro cu TVA inclus.

Logan Pick-Up, cel de-al patrulea model Dacia dezvoltat pe platforma Logan (B0), va fi comercializat in doua versiuni de echipare.

Astfel, autovehiculul va putea fi echipat cu trei motorizari, una pe benzina (1,6 litri care dezvolta 90 CP) si doua diesel (1,5 litri care dezvolta 70 ori 85 CP). Nivelul consumului si cel al emisiilor de dioxid de carbon au fost reduse, astfel incat Logan Pick-Up 1,5 litri diesel de 85 CP consuma 5,2 litri pentru 100 de kilometri parcursi.

Cu un rezevor de 50 de litri, Dacia Logan Pick-Up 1.5 dCi 85 CP asigura o autonomie care se apropie de 1.000 km.

Renault a investit, prin filiala sa din Romania - Dacia, 51 milioane euro in dezvoltarea si productia versiunii pick-up a modelului Logan, al patrulea model al gamei, dupa berlina, MCV si Logan Van, scrie presa internationala.

Din totalul investitiei, 22 milioane euro au fost folositi pentru conceperea autoturismului si 29 milioane euro pentru fabricare.

Dacia Logan Pick-Up dispune de o bena a carei lungime de incarcare este de 1,80 m si a carei sarcina utila este de 800 kg. In plus, cabina beneficiaza de un spatiu de depozitare cu volumul de 300 de litri, situat in spatele scaunelor.

investitie de 300 milioane euro este pe cale de a fi efectuata la uzina Dacia din Pitesti de catre grupul francez producator de automobile Renault, ce doreste sa isi extinda capacitatea de productie si activitatile de cercetare privind modelul Logan.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dacia a facut profit mai mare in 2012, din vanzari mai mici cu 8%