Renault si Nissan au semnat un memorandum de intelegere cu guvernul regiunii Tamil Nadu din India pentru dezvoltarea unei fabrici de constructie de automobile, au aratat reprezentantii companiilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Memorandumul de intelegere se refera la constructia unei fabrici de constructie de automobile, amplasata la Oragadam, langa Chennai, mai arata comunicatul celor doua companii.

Un comunicat al grupului franco-japonez Renault-Nissan aratase, in 8 ianuarie ca in India consortiul Mahindra-Renault ar putea lansa modelul Logan MCV (break), dupa ce varianta berlina a Logan s-a clasat, la sfarsitului anului trecut, pe locul trei in segmentul masinilor compacte, cu o cota de piata de 11%.

Comunicatul mai precizase ca grupul franco-japonez Renault-Nissan este interesat sa asambleze autovehicule, impreuna cu Mahindra, intr-o uzina comuna ce urmeaza sa fie construita la Chennai.

Mahindra & Mahindra Ltd a anuntase, insa, ca se retrage din proiectul de constructie al unitatii de productie din orasul Chennai. Pe de alta parte, Renault si Nissan aratasera ca isi mentin proiectul uzinei de la Chennai, subliniind ca parteneriatul cu Mahindra va continua in cadrul companiei infiintate de cele doua firme pentru lansarea modelului Logan in India.

Alianta franco-nipona planuieste sa se extinda agresiv pe piata indiana, cu unul din cele mai rapide ritmuri de crestere din lume, dupa ce a anuntat o serie de proiecte privind productia de automobile si camioane in cooperare cu mai multi parteneri locali, printre care se numara Mahindra & Mahindra Ltd si Ashok Leyland Ltd.

Renault a initiat negocieri si cu al doilea producator de motociclete din India, Bajaj Auto Ltd, pentru construirea unui automobil de 3.000 de dolari - proiect in care urma sa fie inclus si grupul Nissan - pentru a concura direct cu grupul Tata Motors Ltd, care a lansat marti automobilul de 2.500 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului