Constructorul francez de automobile Renault a amanat semnarea, asteptata marti, unui acord de achizitionare a unei participatii in compania rusa Avtovaz, numarul unu pe piata de autoturisme din Rusia, potrivit unor purtatori de cuvant care nu au oferit mai multe detalii.

"Acordul nu va fi semnat astazi. Insa speram sa terminam procedurile de audit pana la sfarsitul lunii. Procesul ar trebui sa se incheie in urmatoarele zile", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Renault la Moscova.

"Semnarea acordului era programata pentru 26 februarie, insa chiar daca data ar putea fi modificata, negocierile continua", a comentat un purtator de cuvant al Avtovaz, companie cu sediul la Togliatti, la 800 kilometri sud-est de Moscova.

Cele doua companii au anuntat initial ca acordul va fi semnat pana marti, 26 februarie.

Renault a anuntat in decembrie semnarea unui acord de cumparare a unei participatii de 25% din Avtovaz, compania proprietara a marcii Lada si in care majoritatea actiunilor sunt detinute de statul rus, intr-un moment in care piata de autoturisme este in plina desfasurare in Rusia.

Presa rusa a estimat valoarea contractului la 1,3 miliarde dolari (878 milioan euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Noua Dacia Sandero: presa franceza publica prima imagine