Acordul, prin care constructorul francez de automobile Renault a achizitionat o participatie de 25% in grupul rus Avtovaz, a fost semnat la Moscova de catre presedintele companiei franceze, Carlos Ghosn.
Tranzactia se ridica la un miliard de dolari, a precizat Serghei Tchemezov, directorul general al companiei de stat ruse Avtovaz.

Cele doua grupuri, ce au anuntat in decembrie 2007 ca Renault va achizitiona o participatie de 25% in Avtovaz, prevazusera ca vor semna acordul inainte de 26 februarie, insa semnarea a fost amanata.

Grupul Avtovaz, in care statul rus detine cea mai mare participatie, este proprietar al marcii Lada, fabricata de uzina Avtovaz din orasul Togliatti, situat in regiunea fluviului Volga.

Acest acord a aparut intr-un moment cand piata de automobile din Rusia se afla in plina expansiune, existand posibilitatea sa devina cea mai mare piata de autoturisme din Europa dupa Renault.

Renault detine o participatie de 44% din compania japoneza Nissan, iar alianta lor este cel de-al treilea grup producator de automobile din lume, dupa General Motors si Toyota Motor.

Dupa achizitionarea acestei participatii, Renault va produce 7 milioane masini/an.

Aproape toti producatorii importanti de autoturisme din lume au deschis sau intentioneaza sa deschida o fabrica de asamblare in Rusia in urmatorii ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri