Tranzactia se ridica la un miliard de dolari, a precizat Serghei Tchemezov, directorul general al companiei de stat ruse Avtovaz.

Cele doua grupuri, ce au anuntat in decembrie 2007 ca Renault va achizitiona o participatie de 25% in Avtovaz, prevazusera ca vor semna acordul inainte de 26 februarie, insa semnarea a fost amanata.

Grupul Avtovaz, in care statul rus detine cea mai mare participatie, este proprietar al marcii Lada, fabricata de uzina Avtovaz din orasul Togliatti, situat in regiunea fluviului Volga.

Acest acord a aparut intr-un moment cand piata de automobile din Rusia se afla in plina expansiune, existand posibilitatea sa devina cea mai mare piata de autoturisme din Europa dupa Renault.

Citeste si:

Renault detine o participatie de 44% din compania japoneza Nissan, iar alianta lor este cel de-al treilea grup producator de automobile din lume, dupa General Motors si Toyota Motor.

Dupa achizitionarea acestei participatii, Renault va produce 7 milioane masini/an.

Aproape toti producatorii importanti de autoturisme din lume au deschis sau intentioneaza sa deschida o fabrica de asamblare in Rusia in urmatorii ani.