Ford Motor Company ar putea deveni actionar majoritar la Automobile Craiova pana la sfarsitul lunii martie, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), informeaza compania.
Comisia de privatizare, condusa de Sebastian Vladescu, si echipa Ford, condusa de Lyle Watters, s-au intalnit, luni, la sediul AVAS pentru a analiza impactul deciziei Comisiei Europene asupra procesului de privatizare al Automobile Craiova SA.

"Cele doua parti sunt optimiste ca pana la sfarsitul lunii martie Ford Motor Company va deveni actionar majoritar la Automobile Craiova ceea ce va permite dezvoltarea acestui proiect industrial cu impact asupra regiunii si cetatenilor ei", se arata in comunicatul de presa.

Camera Deputatilor va vota pe 4 martie proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, dupa ce se va primi si acordul final al Comisiei Europene, a anuntat, luni, 25 februarie, presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu.

Proiectul a fost dezbatut in sedinta de plen de luni, adoptarea sa fiind sustinuta de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. El a vorbit despre cele 30.000 de locuri de munca care vor fi create astfel si despre valoarea investitiei. Ministrul a mai precizat ca in cateva zile va sosi si acordul final al Comisiei Europene.

Proiectul de lege a trecut de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional. Actul normativ a fost adoptat si de deputatii din Comisia pentru politica economica, cu o singura abtinere.

Senatul a aprobat pe 13 februarie privatizarea Automobile Craiova. "Comisia Europeana ne-a comunicat ca pana pe 28 februarie vom avea o decizie. Suntem optimisti", a afirmat cu acea ocazie presedintele comisiei de privatizare a Automobile Craiova, fostul ministru de finante Sebastian Vladescu .

Privatizarea a fost aprobata de senatori cu 56 de voturi pentru, 4 abtineri si 3 impotriva. Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, doua zile mai tarziu, la Cluj, ca a primit un raspuns verbal din partea Directiei Generale Competitie a Comisiei Europene, care da unda verde contractului de privatizare.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova cu grupul american Ford a fost semnat in luna septembrie. Comisia Europeana a decis investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Automobile Craiova si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului.

Comisia a deschis o investigatie amanuntita asupra unor posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova, fosta Daewoo Craiova, si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007, avand un termen de 18 luni in a formula un raspuns.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri