Conducerea Porsche, unda verde pentru preluarea pachetului majoritar al VW

Producatorul german de masini sport Porsche a anuntat ca a primit unda verde din partea consiliului sau de supraveghere pentru preluarea a mai mult de 50% din Volkswagen.

Potrivit ultimelor date, detinerea Porsche se ridica la 31% din actiunile grupului de la Wolfsburg, din nordul Germaniei. Reprezentantii Porsche nu si-au ascuns in ultimele luni intentia de a prelua pachetul majoritar al Volkswagen, dar nu au precizat un nivel exact.

In cursul unei reuniuni extraordinare, consiliul de supraveghere al producatorului de automobile a cerut directoratului sa "faca toate demersurile necesare in ce priveste concurenta si supravegherea", pentru a obtine pachetul majoritar de la Volkswagen.

Anchetele autoritatilor din domeniul concurentei vor dura, cu siguranta, mai multe luni, arata un comunicat transmis bursei de catre Porsche. De indata ce acestea se vor termina, iar calea va fi libera, conducerea va putea achizitiona majoritatea actiunilor Volkswagen.

"Obiectivul nostru este sa cream una dintre cele mai inovative si mai productive aliante din domeniul automobilor din lume, in conditiile in care ne confrunta cu o concurenta internationala din ce in ce mai dura", a aratat presedintele Porsche, Wendelin Wiedeking, citat in comunicatul preluat de AFP.

O fuziune a celor doi producatori de autombile nu a fost luata in considerare, a adaugat reprezentantul Porsche.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri