Porsche, profit de 1,66 mld. euro in primul semestru

Grupul german Porsche Automobil Holding SE a raportat un profit inainte de impozitare de 1,66 miliarde euro pentru primul semestru fiscal, datorita celor 31 de procente detinute din drepturile de vot in cadrul Volkswagen, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

In semestrul similar al anului fiscal precedent, Porsche a obtinut un profit inainte de impozitare de 1,34 miliarde euro. Veniturile obtinute in primul semestru al anului fiscal curent au crescut cu 14%, la 3,49 miliarde euro.

Vanzarile au crescut cu 19%, la 46.736 automobile, in linie cu datele preliminare oferite in ianuarie. Tranzactiile speculative legate de participatia sa din Volkswagen au suplimentat castigurile cu 850 milioane euro, peste nivelul de 791 milioane euro obtinut in aceeasi perioada a anului trecut.

Participatia detinuta din Volkswagen i-a conferit grupului Porsche un castig suplimentar de 484 milioane euro. Fara a lua in calcul aceste castiguri, Porsche a obtinut un profit de 324 milioane euro din operatiunile proprii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri