Constructorul american de automobile Ford a anuntat ca va reduce ritmul de productie in cadrul a trei uzine din Statele Unite ale Americii, prin disponibilizarea a 2.500 de angajati, transmite AFP, citat de NewsIn.
Uzinele vizate sunt situate in orasele Chicago, Louisville si Cleveland. In jur de 2.500 de locuri de munca vor fi afectate de aceste masuri, a precizat Ford.

O a patra uzina, situata tot in Cleveland, a carei activitate a fost oprita din 2007, va fi repusa in functiune in al patrulea trimestru din 2008.

Constructorul american a pus in aplicare la inceputul lui 2008 un plan de restructurare pe care incearca sa-l incheie pana la sfarsitul anului, in urma caruia vor fi reduse 12.000 de locuri de munca in America de Nord.

Incepand cu 2006, Ford a redus peste 40.000 locuri de munca, cele mai multe vizand sindicatul UAW, ai caror membri sunt platiti pe ora.

La sfarsitul anului 2007, Ford angaja in continuare 64.000 membri ai UAW, si alti 23.700 de salariati.
Noile disponibilizari din 2008 vor contribui la economisirea a 2,6 pana la 3,2 miliarde dolari in acest an, ca parte a celor cinci miliarde de dolari stabiliti a fi economisiti in perioada 2006-2008.

Ford a inregistrat in 2007 o pierdere neta de 2,7 miliarde dolari, fata de 12,6 miliarde dolari in 2006.
Producatorul american a anunta in martie anul acesta o scadere cu 7% a vanzarilor in februarie pentru toate modelele, precizand ca va reduce cu 10% productia din al doilea trimestru din 2008.

In mai 2007, Autoritate pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a anuntat vanzarea participatiei de 72,4% pe care o detinea in cadrul Automobile Craiova.

Autoritatile romane au asociat privatizarii conditii specifice, in special realizarea unui nivel minim de productie de 200.000 de automobile in al patrulea an de la privatizare si a unui nivel minim al investitiilor, precum si mentinerea tuturor celor 3.900 de fosti angajati ai intreprinderii Automobile Craiova si ai filialei acesteia, Daewoo Romania.

Ford a fost singura intreprindere dispusa sa prezinte o oferta in aceste conditii. Aceasta a oferit un pret de cumparare de 57 de milioane de euro si a castigat licitatia.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova cu grupul Ford a fost semnat in luna septembrie, compania americana putand deveni actionar majoritar la sfarsitul lunii martie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri