Agentia de evaluare financiara Moody\'s a confirmat, ratingul \'A3\' pentru credite pe termen lung si ratingul \'Prime-2\' pentru credite pe termen scurt, cu perspectiva stabila, ale Volkswagen (VW), in contextul in care VW cumpara actiuni Scania pentru 2,9 miliarde euro.
"Cheltuielile de 2,9 miliarde euro in numerar pentru achizitia de actiuni Scania sunt adecvate flexibilitatii financiare a companiei Volkswagen, avand in vedere performantele operationale si lichiditatea din anul fiscal 2007", a comentat un analist al Moody's pentru sectorul european al productiei de automobile, Falk Frey.

"Anuntul companiei Porsche prin care aceasta devine actionarul majoritar al VW a creat, insa, o oarecare incertitudine cu privire la viitorul politicii financiare a Volkswagen", a mai observat Frey.
Intr-un comentariu publicat in august 2007, analistii de la Moody's Investors Service au observat o crestere a flexibilitatii financiare a VW in timpul anului trecut, care a devenit evidenta prin publicarea rezultatelor preliminare din 29 februarie 2008.

Volkswagen a afisat un profit operational al grupului de 6,2 miliarde euro si lichiditate de 13,7 miliarde euro din activitatile operationale. Lichiditatea neta afisata pentru divizia auto a crescut in 2007 la 13,5 miliarde euro, comparativ cu 7,1 miliarde euro in 2006.

In context, analistii de la Moody's considera ca Volkswagen poate suporta bine iesirile de capital asociate achizitiei detinerilor fundatiilor Investor si Wallenberg de la Scania.

Anuntul actionarului majoritar al Volkswagen, Porsche, privitor la majorarea detinerii sale de la 31% la mai mult de 50% va impune analistilor de la Moody's sa ia in considerare flexibilitatea financiara a Porsche si sa monitorizeze in ce fel noua structura a actionariatului ar putea avea un impact asupra profilului financiar al VW, in ceea ce priveste evaluarea puterii de creditare a Volkswagen.

Desi nu se presupune ca Porsche sa aiba acces integral la lichiditatile VW, programul financiar al companiei cu privire la Volkswagen este necunoscut inca si creeaza riscuri legate de continuarea flexibilitatii financiare a producatorului de automobile.
Ultima miscare a evaluarii Volkswagen facuta de catre Moody's a fost confirmarea ratingurilor A3/P-2 din 23 iunie 2005.

Cu sediul in orasul german Wolfsburg, Volkswagen este cel mai mare producator de automobile din Europa si al patrulea de pe pietele internationale, cu vanzari anuale de aproape 6,2 milioane automobile. Volkswagen produce automobile de serie si de lux sub marcile VW, Audi, Skoda, SEAT, Bentley, Lamborghini si Bugatti. VW produce si vehicule comerciale. In 2007, Volkswagen a avut vanzari de 109 miliarde euro.

Agentia de evaluare financiara Fitch a plasat, marti, ratingul 'A-' pentru credite pe termen lung al grupului Volkswagen (VW) sub monitorizare cu perspectiva negativa, ca urmare a anuntului din 3 martie al Porsche cu privire la majorarea participatiei sale la VW de la 31% la mai mult de 50%, potrivit Fitch Ratings.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri