Societatea germana de leasing pentru camioane, Hama Trucks, intentioneaza ca in 2008 sa aiba o cifra de afaceri de doua milioane euro in Romania pe fondul livrarii a 300 de camioane.

Infiintarea filialei din Romania a companiei germane a avut loc in luna decembrie din 2007, iar inaugurarea acesteia in ianuarie 2008.

Hama a inregistrat in 2007, la nivel international, o cifra de afaceri de 90 milioane euro si intentioneaza ca in 2008 sa ajunga la 120 milioane euro euro cifra de afaceri cu o crestere anuala de 40%.

De asemenea investitiile in serviciile de leasing au fost de 200 milioane euro in 2007 si se intentioneaza ca in 2008 sa se ajunga la 300 milioane euro, pastrand aceeasi crestere de 40% pe an.

Mai mult, Hama intentioneaza ca in 2008 sa ajunga la 22 de sedii. Fondatorul Hama Trucks, de la initialele caruia vine si numele companiei, a precizat ca la momentul actual firma sa detine 18 statii proprii in Germania, Spania, Polonia, Elvetia, Olanda, Ungaria, Austria si Romania.

Incepand cu 1 aprilie 2008 Hama va deschide o filiala in Turcia, iar in Italia va fi prezenta incepand cu 1 iulie 2008.

Mayer a mai adaugat ca Hama e independenta de producatorii de camioane si incheie cu acestea contracte cadru, pe termen lung, ce le permite astfel sa realizeze stocuri de camioane pentru a nu exista timp de asteptare pentru clientii ce doresc inchirierea unui camion.

Activitatea principala Hama este de inchiriere de camioane de peste 7.5 tone, principalul producator partener fiind compania Man.

Pe langa acesta, Hama mai colaboreaza si cu importante companii producatoare de camioane precum Iveco, DAF, Renault, Mercedes-Benz si Volvo. Pe de alta parte, Hama ofera, pe langa serviciile de inchiriat camioane, si servicii de management al parcurilor auto si de masini precum si a flotelor externe.

Herbert Jager, manager director al Hama, a declarat ca in Romania au fost inchiriate in luna februarie primele 10 autovehicule, cele mai mari cereri fiind in sectorul standard de camioane (cu prelata).

Hama intentioneaza ca, pe langa vehiculele grele de 7.5 tone, sa se extinda si in domeniul autovehiculelor comunitare (si de salubritate). In acest sens, compania are 50 de camioane oferite spre inchiriere in Romania.

Consilierul CEO al Hama, Kevin VonGamm, a declarat ca investitia companiei in Romania va fi amortizata dupa 6 luni, iar pe profit se va intra dupa aproximativ un an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile
Setari Cookie-uri