Toyota, care este cel mai mare producator de automobile din Japonia, a declarat ca va analiza o cerere venita din partea grupului Mitsubishi Heavy, privind investirea unei sume de bani in proiectul de dezvoltare a unei aeronave regionale, care va putea transporta 70-90 de pasageri, urmand a deveni operational incepand cu anul 2012.

"Am primit o cerere din partea Mitsubishi Heavy, insa pana in acest moment nu s-a ajuns la nicio decizie", a declarat Paul Nolasco, purtator de cuvant al Toyota.

Cotidianul Asahi Shimbun anuntase precedent ca Toyota ar putea investi aproximativ 10 miliarde yeni (1,45 miliarde dolari) in acest proiect.

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Mitsubishi Heavy, Hideo Ikuno, a declarat ca firma pe care o reprezinta a contactat mai multe firme pentru a investi in acest proiect, insa nu a dorit sa comenteze posibila implicare a Toyota.

Producatorul nipon de utilaje grele vrea sa intre, prin intermediul acestui model de aeronava, pe o piata dominata de grupul brazilian Embraer si cel canadian Bombardier Inc.