Grupul nipon Toyota Motor Corp a anuntat ca este dispus sa investeasca 1,45 miliarde dolari in proiectul de avion de pasageri al companiei Mitsubishi Heavy Industries Ltd, decizie ce ar reprezenta prima implicare a Toyota in segmentul productiei de aeronave.
Toyota, care este cel mai mare producator de automobile din Japonia, a declarat ca va analiza o cerere venita din partea grupului Mitsubishi Heavy, privind investirea unei sume de bani in proiectul de dezvoltare a unei aeronave regionale, care va putea transporta 70-90 de pasageri, urmand a deveni operational incepand cu anul 2012.

"Am primit o cerere din partea Mitsubishi Heavy, insa pana in acest moment nu s-a ajuns la nicio decizie", a declarat Paul Nolasco, purtator de cuvant al Toyota.

Cotidianul Asahi Shimbun anuntase precedent ca Toyota ar putea investi aproximativ 10 miliarde yeni (1,45 miliarde dolari) in acest proiect.

Purtatorul de cuvant al Mitsubishi Heavy, Hideo Ikuno, a declarat ca firma pe care o reprezinta a contactat mai multe firme pentru a investi in acest proiect, insa nu a dorit sa comenteze posibila implicare a Toyota.

Producatorul nipon de utilaje grele vrea sa intre, prin intermediul acestui model de aeronava, pe o piata dominata de grupul brazilian Embraer si cel canadian Bombardier Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri