Avand in vedere ca landul german Saxonia de Jos detine 20% din voturi in consiliul de conducere al Volkswagen, este foarte greu ca Porsche sa achizitioneze indeajuns de multe actiuni de la ceilalti investitori VW, astfel incat sa depaseasca pragul de 75%, a anuntat Porsche.

Potrivit revistei germane Focus, care nu citeaza surse, Porsche planuieste sa isi majoreze participatia in Volkswagen la 75%.

In cazul Volkswagen, landul german Saxonia de Jos poate impiedica o eventuala preluare, fiind cel de-al doilea actionar in companie, chiar daca detine doar 20% din voturi, reprezentand o participatie strategica pe care landul nu o va vinde, deoarece aceasta asigura 82.000 locuri de munca numai la VW.

Citeste si:

Potrivit Focus, Porsche urmareste sa castige mai multa influenta prin trimiterea presedintelui Wolfgang Porsche si a membrului din consiliul de supervizare, Hans Michel Piech, fratele presedintelui VW si fostul director executiv Ferdinand Piech, la intalnirea anuala din 24 aprilie a consiliului de conducere Volkswagen.

Daca Porsche nu reuseste sa preia compania pana la urmatoarea intrunire a consiliului de conducere in 2009, chiar daca isi va spori drepturile de vot la 75%, este posibil ca guvernul german sa aprobe legea Volkswagen, bazata pe propunerea ministerului justitiei, si care continua sa mentina necesitatea obtinerii unei majoritati de 80% din voturi din cadrul consiliului de administratie pentru deciziile importante, oferind landului Saxonia de Jos o minoritate de blocaj.