Audi AG, divizia de automobile de lux a grupului Volkswagen, a raportat un profit record pentru anul 2007, estimand majorari suplimentare ale castigurilor, vanzarilor de automobile si venituri.

Profitul Audi inainte de impozitare a crescut cu 50%, la 2,915 miliarde euro (4,48 miliarde dolari), sporind marja de profit a grupului la 8,7%, fata de nivelul de 6,2% atins in 2006, a anuntat compania.

"Acest rezultat dovedeste ca Audi este una dintre cele mai profitabile companii din industria globala a productiei de automobile", a declarat, Axel Stotbeck directorul financiar al Audi.

Dupa afisarea celui de-al doisprezecelea record consecutiv privind vanzarile de automobile si noi performante istorice pentru anul 2007, Audi intentioneaza sa isi extinda portofoliul de automobile pana la 40 de modele, fata de cele 25 oferite momentan, si sa atinga un nivel al vanzarilor de 1,5 milioane automobile pe an pana in 2015.

Compania estimeaza ca va obtine cresteri suplimentare ale profitului, veniturilor si vanzarilor in 2008.
Audi se asteapta la depasirea nivelului de un milion de automobile vandute pe an in 2008.

"Relansarea modelului A4 va avea un impact negativ asupra vanzarilor din martie, insa din aprilie ne asteptam la redresarea nivelurilor de crestere", a declarat, Rupert Stadler, directorul executiv al Audi.
Vanzarile Audi au crescut in februarie cu 2,6%, la 71.348 automobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si