Potrivit lui Oliver Petcu, managing partner al companiei de consultanta specializata in industria de lux CPP Management Consultants, organizatorul evenimentului Luxury Day, in luna mai 2008 este prevazuta intrarea oficiala a marcii Ferrari in Romania.

Petcu sustine ca pe langa showroom-ul auto Ferrari, care se va intinde pe circa 5.000 mp, complexul va include si un magazin care va distribui in exclusivitate imbracaminte si accesorii marca Ferrari.

"Distributia Ferrari a fost realizata impreuna cu un partener local. Complexul care va gazdui showroom-ul Ferrari va include, de asemenea, si un magazin Ferrari, un restaurant Ferrari dar si o galerie de shopping de lux. Galeria este programata sa se deschida in ultima parte a anului 2009 si va include marci internationale de top din domeniul modei si al accesoriilor", a declarat Petcu, citat de NewsIn.

Citeste si:

Potrivit acestuia, exista deja o comanda de 10 autoturisme Ferrari care urmeaza a fi livrate in urmatorul an. Reprezentantii CPP sustin ca in 2007 vanzarile marcilor de lux in regiune s-au clasat dupa Rusia si Ucraina. De exemplu, Maseratti au vandut 29 de masini si Ferarri 10 masini in 2007.

CPP Management Consultants Ltd este singura companie de consultanta central si est europeana specializata in industria de lux. CPP actioneaza ca o interfata intre marile brand-uri de lux internationale si investitori locali privati sau institutionali, interesati in a dezvolta o afacere in acest domeniu. In aproape patru ani de activitate, CPP a realizat numeroase evenimente de tip corporate dedicate educarii si informarii pietei cu privire la domeniile industriei de lux.