Daewoo Automobile ar putea sa isi schimbe numele in Ford Romania

Conducerea Automobile Craiova propune actionarilor schimbarea denumirii Daewoo Automobile in Ford Romania sau adoptarea unui alt nume care sa includa initialele Ford, se arata in convocatorul trimis miercuri pietei Rasdaq.

Producatorul de automobile Daewoo Romania (DWAR) este detinuta in prezent de Automobile Craiova, in conditiile in care a fost infiintata in 1994 ca asociatie in participatiune intre statul roman si Daewoo Motors South Korea. Dupa ce Daewoo Motors a dat faliment, DWAR a achizitionat in 2006 restul actiunilor, care intre timp au fost anulate, in conformitate cu legislatia romaneasca in domeniul intreprinderilor.

Potrivit informatiilor Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Automobile Craiova este unicul actionar al Daewoo Automobile Romania, producator si distibuitor de autoturisme sub licenta General Motors - Daewoo Auto Tehnologies, cu o detinere de 49% din actiunile DWAR, in timp ce restul de 51% din capital este controlat chiar de DWAR, care nu detine conform reglementarilor drept de vot.
In consecinta, Automobile Craiova detine toate drepturile de vot asupra DWAR.

Adunarea generala a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman in septembrie anul trecut pachetul majoritar de actiuni - 72,4%. Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova.
Guvernul a decis, miercuri, ca termenul limita pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare a actiunilor detinute de stat la Automobile Craiova sa fie 21 martie, acesta fiind prelungit cu o saptamana fata de termenul initial - 14 martie.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei. Compania se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul AUCS si are o valoare de piata de 522,86 milioane lei (142,09 milioane euro), aferenta cotatiei de 27,60 lei/actiune stabilita in sedinta din 12 martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România
Setari Cookie-uri