Producatorul de automobile Daewoo Romania (DWAR) este detinuta in prezent de Automobile Craiova, in conditiile in care a fost infiintata in 1994 ca asociatie in participatiune intre statul roman si Daewoo Motors South Korea. Dupa ce Daewoo Motors a dat faliment, DWAR a achizitionat in 2006 restul actiunilor, care intre timp au fost anulate, in conformitate cu legislatia romaneasca in domeniul intreprinderilor.

Potrivit informatiilor Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Automobile Craiova este unicul actionar al Daewoo Automobile Romania, producator si distibuitor de autoturisme sub licenta General Motors - Daewoo Auto Tehnologies, cu o detinere de 49% din actiunile DWAR, in timp ce restul de 51% din capital este controlat chiar de DWAR, care nu detine conform reglementarilor drept de vot.
In consecinta, Automobile Craiova detine toate drepturile de vot asupra DWAR.

Adunarea generala a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman in septembrie anul trecut pachetul majoritar de actiuni - 72,4%. Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova.
Guvernul a decis, miercuri, ca termenul limita pentru finalizarea contractului de vanzare-cumparare a actiunilor detinute de stat la Automobile Craiova sa fie 21 martie, acesta fiind prelungit cu o saptamana fata de termenul initial - 14 martie.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei. Compania se tranzactioneaza pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul AUCS si are o valoare de piata de 522,86 milioane lei (142,09 milioane euro), aferenta cotatiei de 27,60 lei/actiune stabilita in sedinta din 12 martie.