Chrysler LLC a anuntat ca isi va inchide toate operatiunile la nivel global, mai putin pe cele esentiale, pentru doua saptamani in iulie, o premiera pentru cel de-al treilea producator american de autoturisme care se confunta in prezent cu dificultati.

Chrysler se lupta in prezent cu problemele generate de incercarea de a reduce costurile si de a mentine lichiditatea.

Compania, care in prezent se afla intr-un proces de restructurare care include reducerea unor linii de autovehicule si o oferta de vanzare de actiuni catre cei 44.000 de angajati cu ora din Statele Unite, a pierdut 1,6 miliarde dolari in 2007.

Producatorul de automobile si-a accelerat eforturile de restructurare din momentul in care Cerberus Capital Management LP a achizitionat un pachet de actiuni de aproape 80% de la compania Daimpler AG, in vara anului trecut.

Inchiderea ampla a operatiunilor Chrysler, programata sa inceapa pe 7 iulie si sa dureze doua saptamani, a fost anuntata angajatilor prin intermediul unui e-mail trimis de directorul executiv, Bob Nardelli.

Nardelli a spus ca miscarea este necesara pentru a ajuta compania sa creeze "eficienta pe planul liniilor organizationale si sa sporeasca productivitatea".

Chrysler, General Motors Corp si Ford Motor Co obisnuiesc sa inchida fabricile din Statele Unite la inceputul lunii iulie pentru concedii si, in anumite situatii, inchid si anumite linii de productie pentru a le putea retehnologiza atunci cand schimba modelele de masini si de camioane.

Ford planuieste, de asemenea, sa inchida timp de doua saptamani fabricile de asamblare din nordul SUA, optiune similara cu altele intreprinse in anii trecuti, a spus purtatorul de cuvant al companiei, Angie Kozleski.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra în ţară
Setari Cookie-uri