Primul vehicul Ford produs in Romania va fi Transit Connect si va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.
"Au fost foarte multe speculatii, atat in Romania, cat si in alte parti, cu privire la primul autovehicul care se va construi aici. Permiteti-mi sa pun punct acestor speculatii, anuntandu-va ca, incepand de anul viitor, vom produce aici in Craiova, mult-premiatul Transit Connect", a declarat John Fleming, presedintele Ford Europa.

Acesta a confirmat ca primul vehicul Ford produs in Romania va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.

"Toate fabricile noastre din Europa lucreaza la capacitate maxima si acesta este si cazul fabricii noastre din Kocaeli, Turcia, unde se produce in acest moment Transit-ul Connect (...). Am anuntat de curand ca modelul Transit Connect urmeaza sa intre la vanzare in anumite piete din America in vara anului 2009. De aceea, am luat decizia de a folosi capacitatea fabricii din Craiova pentru a veni in intampinarea cererii crescute pentru Transit Connect," a adaugat presedintele Ford Europa.

De asemenea, John Fleming a confirmat ca productia celui de-al doilea vehicul va incepe in 2010. "Prima noastra masina romaneasca va fi produsa numai la Craiova. Va fi un model din clasa mica, nu noua Fiesta, si se va pune in vanzare pe toate pietele noastre europene. Din ratiuni de confidentialitate, nu va pot dezvalui mai multe in acest moment", a spus acesta.

Ford Motor Company este, incepand de astazi, actionarul majoritar al fostului centru de productie auto, Automobile Craiova. Finalizarea tranzactiei a avut loc astazi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul fabricii din Craiova, prin semnarea documentelor oficiale de catre Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de Privatizare a Automobile Craiova si Lyle Watters, Director Business Strategy al Ford Europa.

La ceremonie au asistat Presedintele Romaniei, Traian Basescu, Prim-ministrul Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu si Presedintele - CEO al Ford Europa, John Fleming.

Ford Europa asigura productia, vanzarea si service-ul vehiculelor Ford in 47 de piete, inclusiv Rusia si Turcia. Primele vehicule Ford au fost aduse in Europa inca din anul 1903, in acelasi an in care a fost infiintata Ford Motor Company. Ford Europa dispune in prezent de aproximativ 67.500 de angajati. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Servicii Clienti si 21 de fabrici de productie, inclusiv joint- venture.

In 2007 compania a produs si a vandut aproape 1,9 milioane de vehicule in Europa si a inregistrat un profit brut de 997 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri