Noua echipa manageriala va lucra sub conducerea directa a lui Dioni Campos, care are o experienta vasta in acest domeniu. El va fi presedinte al Ford Romania SA, caruia ii va raporta intreaga echipa manageriala existenta.

Printre managerii Ford care vor lucra la Craiova se numara si Angella Alexander, director resurse umane si Len Meany, in pozitia de director de operatiuni financiare.

Ford a agreat cu actualii clientii ca fabrica sa continue productia de masini, motoare si transmisii cel putin pana la sfarsitul anului 2008. In plus, Ford s-a angajat sa onoreze toate obligatiile sale legale in Romania referitoare la productia de piese de schimb pentru vehiculele construite anterior la fabrica si care se afla inca in uz.

In curand vor incepe lucrarile pentru modernizarea fabricii. Proiectele, care urmeaza sa fie implementate progresiv, includ automatizarea unor linii de productie existente in sectia presaj, retehnologizarea si modernizarea sectiei caroserii, modernizarea si extinderea capacitatii si flexibilitatii sectiei vopsitorie si, nu in ultimul rand, dotarea zonelor de finisaj si a platoului de retus ale sectiei montaj general cu echipamente noi.

Citeste si:

Adunarea generala a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman in septembrie anul trecut pachetul majoritar de actiuni - 72,4%. Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova.
Ford Motor Company este, incepand de vineri, actionarul majoritar al fostului centru de productie auto, Automobile Craiova. Finalizarea tranzactiei a avut loc astazi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul fabricii din Craiova, prin semnarea documentelor oficiale de catre Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de Privatizare a Automobile Craiova si Lyle Watters, Director Business Strategy al Ford Europa.

La ceremonie au asistat Presedintele Romaniei, Traian Basescu, Prim-ministrul Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu si Presedintele - CEO al Ford Europa, John Fleming.

Ford a platit Guvernului Romaniei 57 milioane de euro pentru 72,4% din capitalul uzinei de la Craiova. Producatorul american s-a angajat totodata la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si pentru cresterea productiei de automobile la 300.000 de vehicule anual, dar si pentru suplimentarea numarului de angajati.