Constructorul american de automobile Ford va anunta astazi finalizarea cesiunii marcilor sale premium Land Rover si Jaguar catre grupul indian Tata Motors, potrivit cotidianului Financial Times .
Tata Motors a fost numit in luna ianuarie de catre Ford drept companie preferata pentru preluarea marcilor premium Jaguar si Land Rover.

"Miercuri va avea loc un anunt in acest sens, privind finalizarea operatiunii de cesiune", a declarat pentru Financial Times o sursa avizata.

Pana in acest moment au fost avansate mai multe termene pentru semnarea acordului final, fie de catre presa sau sindicate, fara a se concretiza insa.

Suma pentru care este efectuata aceasa cesiune se ridica la aproximativ doua miliarde dolari, iar acordul final va include si o prevedere conform careia Ford va contribui la fondul de pensii al celor doua marci.

Tata Motors va continua sa cumpere motoare de la producatorul american, informeaza Financial Times.

Ford a cumparat marca Jaguar in 1989, pentru suma de 1,6 miliarde lire sterline (aproximativ 2,1 miliarde euro) si marca Land Rover in 1990 pentru 1,7 miliarde lire sterline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri