Compania indiana Tata Motors a anuntat ca va cumpara marcile Jaguar si Land Rover de la grupul producator de automobile Ford pentru aproape 2,3 miliarde dolari.

Tata Motors a mai precizat, in comunicat, ca Ford va contribui cu pana la aproape 600 milioane dolari la planurile de pensionare de la Jaguar/Land Rover.

"Avem un mare respect pentru cele doua marci si ne vom stradui sa le pastram si sa construim pe mostenirea si pe competitivitatea lor, pastrandu-le intacte identitatile", a declarat presedintele Tata Motors, Ratan Tata.

Tata Motors, cel mai mare producator de autobuze si de camioane din India, a negociat cu Ford de indata ce a fost ales ca favorit pentru cumpararea Jaguar si Land Rover la inceputul lui 2008.

Ford, care a pierdut 2,7 miliarde dolari in 2007 si 12,6 miliarde dolari in 2006, vinde Jaguar si Land Rover, ca sa se poata concentra asupra redresarii operatiunilor sale din America de Nord care genereaza pierderi.

"Acum a venit momentul pentru Ford sa ne concentram asupra integrarii globale a marcii Ford, pe masura ce implementam planul nostru de creare a unei companii puternice Ford Motor", a spus directorul general al Ford, Alan Mulally.

Cotatia titlurilor Tata Motors, care este si al treilea producator de automobile de pe piata indiana, s-a ieftinit cu 0,1% pana la 679,40 rupii/actiune, la Bursa de Valori de la Mumbai, care a inregistrat o depreciere de 0,8%.

Canalul indian de televiziune de stiri NDTV Profit anuntase marti ca Tata Motors a semnat un acord de cumparare a marcilor Jaguar si Land Rover pentru 2,65 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Strabag va construi sectorul de autostradă Târgu Mureş - Ungheni
Setari Cookie-uri