Compania intentioneaza sa-si aduca si furnizorii cat mai aproape de fabrica din Romania. Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a anuntat, citat de NewsIn, in conferinta de presa, ca reprezentanti ai companiei Delphi l-au informat asupra deciziei de a muta la Iasi linia de productie din Spania si Franta, pana in anul 2010.

"Cei de la Delphi mi-au spus in mod clar ca doresc sa-si mute, pana in 2010, productia din Spania si Franta la Iasi. Au fost interesati de situatia terenurilor libere, dar si de accesul la retelele de utiltati. Ei si-au facut o analiza pentru a vedea cam cat ii costa furnizorii cu care au incheiate contracte si sustin ca vor discuta cu acestia sa vina cat mai aproape de Iasi pentru a reduce cheltuielile cu transportul", a declarat primarul Nichita.

Potrivit primarului, reprezentantii Delphi au estimat ca actualele contracte cu furnizorii incheiate de companie se ridica la o valoare de circa 100 milioane de euro pe an. Pentru a se reduce costurile, furnizorii ar putea sa-si deschida puncte de desfacere in apropierea Iasului, a mai afirmat primarul.

Citeste si:

Pana la sfarsitul acestui an, Delphi va deschide in apropierea orasului Iasi o fabrica unde vor fi produse sisteme de control si comanda pentru motoare diesel. Noua unitate de productie va avea o suprafata de 40.000 metri patrati. Compania mai detine doua unitati de productie in Romania, situate in vestul tarii, unde are 9.000 de angajati. In prima faza, Delphi va crea la Iasi circa 1.000 de locuri de munca.

In acest moment, Delphi are 13 unitati de productie specializate in domeniul sistemelor de control si comanda pentru motoare diesel in Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franta, Spania si Marea Britanie.

Principalii clienti ai Delphi Romania sunt Ford, Hyundai, Kia, DaimlerChrysler, Renault-Nissan.
Delphi este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente electronice si sisteme de transport, inclusiv trenuri de rulare, sisteme de directie, sisteme termale si tehnologii de divertisment folosite la automobile. Tehnologia Delphi mai este folosita in domenii precum informatica, telecomunicatiile, energia si medicina.