Afacerile celor doua companii producatoare de masini achizitionate de Tata Motors au indicat un profit puternic pe 2007, conform directorului Ravi Kant, citat de Automotive News.

De asemenea, profitul inregistrat de ambele companii a fost pe plus in toate cele patru trimestre ale anului trecut.

In timp ce Land Rover este “foarte profitabil”, Jaguar a inceput sa se refaca din punct de vedere al venitului obtinut, a constatat directorul financiar al Tata, C. Ramakrishnan.

Intrebat de performantele financiare prefigurate ale celor doua branduri britanice, Ramakrishnan a declarat ca Ford Motors va problematiza “date specifice ale Jaguar si Land Rover” in urmatoarele doua saptamani, editeaza Automotive News.

Referitor la transferul tehnologic si la metodele de cumparare ale celor doua marci, Ramakrishnan a spus ca oferta de 2,3 miliarde de dolari (1,47 miliarde euro) a inclus si variantele de plata curente, precum si viitoarea tehnologie dezvoltata de cei doi producatori de automobile.

Totodata, nu va exista nici o conexiune intre Jaguar Land Rover si Fiat, in ceea ce priveste impartirea platformei si a facilitatilor de fabricare, relateaza Ramakrishnan, citat de Automotive.

In ceea ce priveste viitorul celor doua branduri, Ramakrishnan confirma faptul ca se lucreaza la realizarea unor hibrizi si ca modelul compact LRX, concept promovat la saloanele auto de la Detroit si Geneva, reprezinta un produs superior din punct de vedere tehnic, si destul de semnificativ pe piata automobilelor.

Tata a obtinut o “afacere buna” prin tranzactionarea celor doua branduri britanice, dupa spusele lui Ramakrishnan. Acesta a adaugat ca informatii mai detaliate referitoare la ceea ce se asteapta de la cele doua producatoare de automobile vor fi vizibile la sfarsitul lunii iunie, cand procesul achizitiei se va sfarsi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce masini scumpe si-au luat romanii in 2019: Lamborghini, pe locul 1
Setari Cookie-uri