Vanzarile de masini noi din Italia au scazut luna trecuta cu 18,76%, ca urmare a faptului ca industria de automobile s-a lasat influentata de cresterea lenta a economiei, conform Automotive News.

Vanzarile producatorului de automobile Fiat au suferit o scadere si mai puternica decat piata italiana totala de masini vandute, acestea coborand cu 20,6%.

In primul trimestru al anului , numarul total de vanzari inregistrate a scazut, si el, cu 10,01%, la 663.532, potrivit datelor oficiale raportate catre media.

“Exista un trend slab in privinta cererii de automobile pe piata din Italia, in ciuda imboldurilor economice pe care le ofera statul”, a declarat un oficial al asociatiei industriei auto, ANFIA, in ceea ce priveste introducerea taxelor de inmatriculare, prin care guvernul spera sa incurajeze soferii sa cumpere mai putine masini care predispun mediul la un grad inalt de poluare, scrie Automotive.

Totusi, scaderea drastica a vanzarilor la autovehicule in luna martie era asteptata.

Promotor, un centru care monitorizeaza trendurile in aceasta industrie, a relevat, in ultimul studiu efectuat de catre companie, ca luna martie a fost una “destul de trista”, dupa cum declara insusi directorul executiv al Fiat.

Inregistrarile auto facute luna trecuta, in Italia, au totalizat 212.326 de masini, fata de 261.370 de automobile, cate s-au vandut in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, Fiat a vandut doar 65.594 de masini, in martie 2008, comparativ cu 82.649 achizitionate in aceeasi luna, a anului 2007, conform calculelor analistilor Reuters.

In plus, Fiat a avut de suferit si de pe urma unuia dintre cele trei branduri pe care le detine, Alfa Romeo, al carui model, Pomigliano d'Arco, a fost scos temporar de pe piata, pentru efectuarea anumitor reparatii.

Procentul vanzarii de automobile a scazut cu 45,9% , in timp ce vanzarile Fiat au scazut cu 16,41%, iar cele ale Lancia – cu 25,49%.

Competitorii producatorului Fiat au inregistrat pierderi in profit, pe piata italiana: vanzarile Ford au scazut cu 31,01%, Opel, al General Motors, cu 22,8%, iar Volkswagen a pierdut 17,15%.

In plus, vanzarile automobilelor din Germania au coborat cu 14 procente, ajungand la 286.600 de unitati in martie, ceea ce a condus la o crestere de doar 3% in primul trimestru al anului, cand s-au vandut 736.000 de autovehicule.

In Franta, inmatricularile de masini au crescut, si ele, cu 3%, in timp ce vanzarile inregistrate la nivel total, au decazut, ca urmare a noilor proiecte de lege, ce impun taxa ecologica.

Numai in luna martie a acestui an, piata cumpararii de masini a scazut cu 0,5%, in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2007, la 188.943 de masini.

In primele doua luni ale lui 2008, vanzarile la masinile 4X4, cum sunt Rav4, Qashqai sau Tiguan, au scazut cu 33,2%, iar piata SUV-urilor, precum Renault Espace, Peugeot 807 sau Citroen C8, au coborat 43,6 procente in Franta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Auto Italia, lansari de masini noi si showroom-uri in 2016
Setari Cookie-uri