Cele 30 de autoturisme Mercedes-Benz neblindate S500 4 Matic L puse la dispozitie pe timpul summitului NATO de reprezentanta din Romania au fost rezervate si urmeaza sa fie vandute clientilor.

"Pretul unei masini Mercedes-Benz neblindat este de 115.000 euro, fara TVA si poate ajunge in final la 160.000 euro. Vehiculele au cutie de viteze automata si sunt dotate cu opt airbaguri, frigider, televizor incorporate. In perioada summitului, acestea au parcurs intre 200-400 km fiecare", a precizat directorul de marketing si vanzari din cadrul Mecedes Benz Romania, Valeriu Zaharia.

Compania Mercedes-Benz a pus la dispozitie organizatorilor summitului NATO 69 de autoturisme: 39 de blindate, dintre care 37 au fost de tip S600 L cu blindaj B6/B7 si doua de tip E500 cu blindaj B4 - care au fost inchiriate si aduse pe 17 martie cu trailerul din Germania, de la sediul central al producatorului si care urmeaza sa se intoarca acolo - si 30 de masini neblindate de tip S500 4 Matic L, proprii ale Mercedes-Benz Romania, care au fost scoase la vanzare.

O masina blindata poate cantari pana la 3,800 tone, la care se pot adauga pana la 500 de kg ca sa functioneze in parametrii optima, iar una normal cantareste 2,400 tone. Autoturismele blindate ofera cel mai inalt grad de protectie, au podea ramforsata, speciala, blindata care rezista la atacuri armate, au usi blindate, protectie antiglont, geamuri antiglont de aproximativ sapte cm grosime, plus o protectie special la rezervor (ignifug, care rezista la foc), anvelope dintr-un material special care permit rularea pe o distanta mare in conditii de pana (functie run-flat). Valorea acestora se ridica la 400.000 euro.

De asemenea, dealerul Cadillac in Romania, Radacini Motors, a sponsorizat summitul NATO desfasurat la Bucuresti, cu 12 masini, pentru a servi la transportul demnitarilor. Reprezentantii dealerului au declarat ca masinile vor fi vandute apoi pe piata autohtona, beneficiind de un discount ca urmare a rulajului.

Potrivit reprezentantilor Radacini Motors, din cele 12 autovehicule, opt vor sunt modelul Cadillac CTS, iar patru Cadillac Escalade (SUV). Acestea sunt masini normale, care nu sunt prevazute cu elemente suplimentare de protectie, cum ar fi atacurile armate, insa au dotari full option.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mai putine inmatriculari de autoturisme in Europa in luna ianuarie
Setari Cookie-uri