Grupul german Daimler AG a mentinut miercuri estimarile de profit pentru 2008, increzator ca accentul pus pe masinile de lux va ajuta compania sa faca fata incetinirii economice, relateaza Reuters.

"Suntem bine pregatiti pentru a gestiona actualele provocari macroeconomice", a declarat directorul executiv Dieter Zetsche, in cadrul discursului pregatit pentru intrunirea anuala din Berlin.

Daimler a prevazut in februarie castiguri inainte de taxe si dobanzi (EBIT) din operatiunile continue peste nivelul din 2007.

Anul trecut, compania a obtinut castiguri inainte de taxe si dobanzi de 8,71 miliarde euro (13,74 miliarde dolari), rezultatele fiind sustinute de castiguri unice de aproximativ 1 miliard euro.

Daimler si-a mentinut, de asemenea, estimarea ca marja medie din sectorul de automobile va creste la 9% incepand cu 2010.

"Nu suntem implicati in afacerea creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat. Datorita nivelului ridicat de lichiditate, in acest moment nu avem nevoie sa ne majoram capitalul", a mai spus Zetsche.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Un producator auto vrea sa concedieze 15.000 de angajati
Setari Cookie-uri