Greva generala de la Dacia Pitesti a determinat scaderea productiei modelului Logan cu 15.000 de unitati fata de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan si Sandero produse in cursul acestui an si la ratarea tintei grupului Renault, potrivit presei franceze.
Potrivit site-ul specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depasi deja 150 de milioane de euro, deoarece, in conditiile grevei, numai cateva zeci de vehicule sunt asamblate in fiecare zi, fata de 1.300 de masini in mod obisnuit.

"In timp ce Renault si-a propus, pentru 2008, sa fabrice 320.000 de unitati Logan si Sandero (derivatul Logan cu cinci usi), conflictul de munca de la Dacia Pitesti a facut deja sa fie produse cu 15.000 bucati de Logan mai putin fata de grafic", titreaza autoplus.fr, citat de NewsIn.

Mai mult, cotidianul economic "Les Echos" scria in data de 7 aprilie ca "actiunea sindicala de la Dacia ar putea ameninta vanzarile pe care Renault si le-a propus pentru 2008". Publicatia scria ca, pana la acea data, Renault pierduse deja, din pricina grevei de la uzina din Pitesti, 13.000 de masini dintr-un total prevazut in acest an de 360.000 de unitati.

Directorul de comunicare al Dacia Pitesti, Liviu Ion, a declarat ca nu face niciun comentariu cu privire la pierderile inregistrate din cauza grevei angajatilor de la uzina.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Mii de angajati de la Uzinele Dacia s-au strans, joi, in piata Vasile Milea din Pitesti, inca de la primele ore ale diminetii, pentru a participa la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia (SAD).

Manifestarea este autorizata intre orele 10.00-14.00 si a inceput cu Internationala Socialista. Liderii SAD apreciaza ca, in jurul orei 10.300, piata se stransesera peste 3.000 de oameni si li se vor alatura si alte mii de grevisti, dar si reprezentanti ai altor federatii sindicale din tara. Ca si la mitingul trecut din 28 martie, de la Mioveni, protestatarii sunt inarmati cu steaguri si pancarte cu lozinci. Este asteptat la Pitesti si liderul BNS, Dumitru Costin, care i-a sustinut pe sindicalistii de la Dacia inca de declansarea grevei in urma cu trei saptamani.

Tribunalul Arges a decis, miercuri, ca greva declansata de sindicalistii de la uzina Dacia Pitesti este legala, ceea ce i-a facut pe oameni sa creada si mai mult in reusita lor.

Negocierile intre comisia patronat-sindicat au fost reluate, marti dupa-amiaza, cand administratia a venit cu o noua propunere de crestere salariala, iar Sindicatul Automobile Dacia a cerut timp de gandire pentru a putea prezenta oferta grevistilor.

Noua oferta a SC Automobile Dacia propune o crestere a salariului lunar brut cu 210 lei de la 1 ianuarie 2008 si cu inca 90 de lei de la 1 septembrie. La aceasta crestere se adauga o prima pentru rezultatul anului 2007 de 1.128 lei brut, care va fi acordata in transe lunare de 94 lei brut, incepind cu 1 ianuarie 2008. Personalul TESA va beneficia de o marire de 13% a salariului lunar de baza brut, formata dintr-o crestere generala si o crestere individuala. Personalul Tesa va beneficia si de prima pentru rezultatul anului 2007, in valoarea unui salariu individual, acordata intr-o singura transa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri