Ford i-a numit pe cei cinci noi membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Automobile Craiova SA, in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) companiei, iar functia de presedinte al Ford Romania va fi detinuta de Dionisio Campos San Onofse.
Potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq, functia de presedinte al Consiului de Administratie va fi ocupata de britanicul, Lyle Waters, fostul negociator sef al Ford in perioada privatizarii.

Ceilalti patru membrii ai CA sunt irlandezul Leonard Martin Meany, spaniolul Dionisio Campos San Onofre - fost manager al companiei Daewoo, romanul Ion Ion si reprezentantul SIF 5 (Oltenia), Dinel Staicu, toti patru in functiile de membri ai Consiliului de Administratie al Automobile Craiova SA.

Dionisio Campos San Onofre va detine si functia de presedinte al Ford Romania, iar Leonard Martin Meany va avea functia de director al operatiunilor financiare ale Ford Romania. Potrivit comunicatului, in cadrul AGOA au fost revocati din functie toti cei cinci membrii ai CA de pana acum si au fost facute noi numiri in aceste functii, incepand cu data de 15.04.2008, pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea realegerii pentru alte mandate de patru ani.

Adunarea Generala a Actionarilor a mai aprobat si plata remuneratiei datorate reprezentantilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum si directorilor Automobile Craiova SA, conform prevederilor stipulate in contractul de performanta si mandat, in concordanta cu actele puse la dispozitia actionarilor.

De asemenea, au fost aprobate si contractele de administrare ce urmeaza a fi incheiate cu noii membrii ai Consiliului de Administratie si cuantumul remuneratiei de 500 de lei anual, care urmeaza a fi platita noilor membrii ai CA.

Automobile Craiova Sa precizeaza ca Adunarea s-a defasurat in conditii legale de validare, cu participarea reprezentantilor Ford Motor Company, ai SIF Oltenia si doi actionari persoane fizice.

Societatea Automobile Craiova are un capital social de 39.783.166,5 lei, impartit in 18.944.365 actiuni avand o valoare nominala de 2,10 lei. Structura actionariatului companiei este compusa din actionarul majoritar, Ford Motor Company, Societatea de Investitii Financiare Oltenia si alti actionari (persoane fizice si juridice).

Ford detine la Automobile Craiova SA un numar de 13.716.318 actiuni, reprezentand o contributie la capitalul social de 72,40316%, adica 28.804.267,8 lei. SIF Oltenia (Financial Investment Services Company - Oltenia) detine un numar de 4.179.557 actiuni, reprezentand o contributia la capitalul social de 22,06%, adica 8.776.971 lei.

Ceilalti actionari, persoane fizice si juridice detin impreuna un numar de 1.045.490 actiuni, repreznd o contributie la capitalul social de 5,54%, adica 2.201.927,7 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri