Cei doi constructori de automobile au semnat, luni, un contract in Delhi, pentru crearea prin joint venture a unei companii mixte, Daimler Hero Motor Corporation Ltd. ce va produce vehicule comerciale. Guvernul indian a aprobat in luna martie a acestui an crearea noii companii, iar cei doi parteneri vor sa implementeze cat mai rapid acest parteneriat.

Compania nou creata va produce mai intai vehicule comerciale usoare, medii si grele pentru piata locala, sub o noua marca. In prezent se cauta o locatie portivita pentru Daimler Hero Motor Corporation Ltd. si este de asteptat ca negocierile sa fie incheiate curand. De indata ce va fi luata o decizie, va incepe contruirea unei uzine ce va produce vehicule comerciale din anul 2010. Productia de vehicule pentru exportul pe alte piete emergente va fi lansat ulterior.
Investitia totala a joint venture-ului germano-indian va fi de peste 700 de milioane de euro in urmatorii cinci ani, dintre care 220 de milioane de euro vor fi investitia directa a Daimler.

Functia de director executiv al noii compani va fi ocupata de managerul Daimler, Marc Llistosella, iar Amit Chaturvedi de la Hero Corporate Service Ltd. va fi numit in functia de co-director executiv, in timp ce Sunil Kant Munjal va fi numit in functia de presedinte al boardului de conducere. Compania nou creata va fi administrata de cele doua parti in comun.