Functia de CEO in cadrul unei companii producatoare de masini nu este considerata, in mod traditional, o slujba foarte bine platita, insa pentru Wendelin Wiedeking aceasta regula nu se aplica.

Seful Porsche a avut anul trecut cel mai mare salariu intre executivii celor mai importante companii auto din lume.

Spre comparatie, Carlos Ghosn, director executiv al Renault-Nissan, a castigat 34,49 de milioane de euro in 2007, iar Dieter Zetsche, de la Daimler, a avut un salariu destul de mic – 10,67 milioane de euro.

De asemenea, Alan Mullaly, CEO-ul Ford, a obtinut 13,9 milioane de euro din salariul sau pe anul trecut si Sergio Marchionne, seful Fiat, a strans doar 6,91 milioane de euro.

Salariul CEO-ului Porsche nu a starnit invidia angajatilor companiei, intrucat Wiedeking a acordat numeroase bonusuri si compensatii salariatilor sai, dupa cum relateaza cei de la Motor Authority.

Citeste si:

In plus, profitul obtinut din pre-taxe a crescut, pe parcursul anului trecut, cu aproape 4 miliarde de euro, de la 2,1 la 5,9 miliarde de euro.

Totodata, producatorul de automobile sportive Porsche se pregateste sa preia grupul Volkswagen.

Porsche Romania a vandut in primele trei luni ale anului peste 6.100 de masini Skoda, in crestere cu 13,87% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a rezultatelor inregistrate la comercializarea modelului Octavia si va lansa noul Seat Ibiza in a doua jumatate a lunii iunie pe piata autohtona, intentionand sa comercializeze intre 500 si 600 unitati pana la sfarsitul anului 2008.