Seful Porsche, cel mai bine platit manager din industria auto

Wendelin Wiedeking, CEO al Porsche, a castigat 60 de milioane de euro anul trecut, devenind cel mai bine platit manager din industria auto, potrivit Motor Authority.

Functia de CEO in cadrul unei companii producatoare de masini nu este considerata, in mod traditional, o slujba foarte bine platita, insa pentru Wendelin Wiedeking aceasta regula nu se aplica.

Seful Porsche a avut anul trecut cel mai mare salariu intre executivii celor mai importante companii auto din lume.

Spre comparatie, Carlos Ghosn, director executiv al Renault-Nissan, a castigat 34,49 de milioane de euro in 2007, iar Dieter Zetsche, de la Daimler, a avut un salariu destul de mic – 10,67 milioane de euro.

De asemenea, Alan Mullaly, CEO-ul Ford, a obtinut 13,9 milioane de euro din salariul sau pe anul trecut si Sergio Marchionne, seful Fiat, a strans doar 6,91 milioane de euro.

Salariul CEO-ului Porsche nu a starnit invidia angajatilor companiei, intrucat Wiedeking a acordat numeroase bonusuri si compensatii salariatilor sai, dupa cum relateaza cei de la Motor Authority.

In plus, profitul obtinut din pre-taxe a crescut, pe parcursul anului trecut, cu aproape 4 miliarde de euro, de la 2,1 la 5,9 miliarde de euro.

Totodata, producatorul de automobile sportive Porsche se pregateste sa preia grupul Volkswagen.

Porsche Romania a vandut in primele trei luni ale anului peste 6.100 de masini Skoda, in crestere cu 13,87% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a rezultatelor inregistrate la comercializarea modelului Octavia si va lansa noul Seat Ibiza in a doua jumatate a lunii iunie pe piata autohtona, intentionand sa comercializeze intre 500 si 600 unitati pana la sfarsitul anului 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri